Vierkante diamanten

Vierkante diamanten worden ook wel prinses diamanten genoemd, een prachtige naam voor een prachtige steen. Deze vierkante vorm is na de ronde diamant dan ook de meest populaire slijpvorm voor diamanten. Zeker voor verlovingsringen is deze mooie steen vanwege de intense schittering en de mooie vorm zeer geliefd, al is het geen traditionele keuze.

Geen enkele andere vierkante of rechthoekige diamant schittert zo fel en zo mooi als de prinses diamant. Dit komt omdat er bij deze slijpvorm meer gewicht naar het onderste deel van de diamant gaat, en de dieptepercentages soms wel oplopen tot 78%. Wat deze slijpvorm verder zo uniek maakt, is het feit dat er maar weinig op de ruwe steen ingesneden hoeft te worden om de vierkante vorm te krijgen. Hierdoor houdt uw diamant een hoger karaatgewicht, wat uw ring nog mooier en waardevoller kan maken.

Een verlovingsring met een vierkante prinses diamant als steen is een prachtige keuze. Let er bij de aanschaf van uw ring wel op dat de puntige hoeken van de diamant goed beschermd zijn door de zetpootjes. Uniek aan de prinses diamant is namelijk dat de hoeken niet afgeslepen zijn, zoals bij veel rechthoekige diamanten wel gebeurt, wat weliswaar bijdraagt aan het unieke karakter van deze steen, maar het gevaar dat een hoekje afbreekt ook groter maakt.

Diamanten zijn natuurlijk altijd een prachtige keuze voor een verlovingsring, vanwege het symbolisme dat gepaard gaat met deze onverwoestbare steen en zijn prachtige schittering. Bent u echter op zoek bent naar een prachtige verlovingsring die net een beetje anders is dan andere verlovingsringen, die prachtig staat aan handen met lange vingers, en die ontzettend intens schittert en glimt? Met de traditionele schittering van een diamant en de unieke en eigentijdse vorm van de prinses diamant, is deze vierkante steen perfect voor u en uw aanstaande!