Solitaire verlovingsringen

Een solitaire verlovingsring is een slanke band waar één enkele diamant op is geplaatst. Dit simpele en daardoor elegante model is zeer populair, en is wellicht wel het meest klassieke model verlovingsring. De enkele diamant op de slanke gouden of zilveren band straalt een tijdloze elegantie en klasse uit die maar door weinig andere modellen geëvenaard kan worden.
Bij het aanschaffen van een verlovingsring is het uiteraard van groot belang dat de ring goed bij u en uw partner past en op een persoonlijk niveau goed weergeeft wie jullie zijn. Binnen het vaststaande model van een slanke band met een enkele steen er op zijn er dan ook nog vele mogelijkheden om de ring aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur – en die van uw partner. De belangrijkste opties zijn de zetwijze van de steen en de materiaalkeuze.
De manier waarop de steen bevestigd wordt aan de band kan een geheel eigen uitstraling aan de ring geven. Een kleinere steen kan bijvoorbeeld door middel van rondzetting bevestigd worden, waardoor hij groter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Andere zetwijzen kunnen er voor zorgen dat de ring meer, of juist minder, glinstert, of dat de steen beter opvalt.
Bij de materiaalkeuze is niet alleen uw eigen voorkeur, maar ook uw budget van belang. De meest populaire keuze voor de steen is diamant, maar als uw budget dat niet toelaat kunt u ook kiezen voor een andere steen, of voor een kleinere diamant die met de juiste zetwijze groter lijkt. De band is vaak van zilver of goud, maar ook hier kunt u vele kanten op. Een keuze die vaak gemaakt wordt, is het laten zetten van kleine steentjes in de band. Technisch gezien is de ring dan niet meer helemaal solitair, aangezien er meerdere stenen op zitten, maar wel heel mooi!