Klassieke trouwringen

Klassieke trouwringen zijn elegant en tijdloos. Het uiterlijk van de ring is minimaal gehouden, vaak zonder diamant of met een kleine diamant, die netjes verwerkt is. Klassieke trouwringen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, in het goud of platina en mat of glazend. Wat klassieke trouwringen zo aantrekkelijk maakt, is dat ze vaak vrij betaalbaar zijn. Klassieke trouwringen zijn eenvoudig, maar hebben tegelijkertijd een krachtige en aantrekkelijke look.

Soorten klassieke trouwringen

Er zijn veel soorten klassieke trouwringen en er zit erg veel verschil in. Een ring is gemaakt van edelmetaal. Edelmetaal blijft er mooi uit zien en roest niet, wat belangrijk is, want een trouwring hoort een heel leven mee te gaan. Een klassieke ring kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van zilver, goud of platina. Ook hierin zit weer verschil, zo ziet niet al het goud er hetzelfde uit. Er bestaat namelijk witgoud, geelgoud of rosegoud. Het gehalte aan puur goud wordt aangeduidt door een karaat aanduiding. Puur goud heeft een waarde van 24 karaat. Dit is echter erg zacht en wordt niet snel voor een ring gebruikt. Meestal wordt het goud vermengt met een andere metaalsoort waardoor een legering ontstaat van bijvoorbeeld 18 karaat of 12 karaat. Platina is een erg harde metaalsoort, maar ook duurder dan goud. Het heeft een zeer lichte kleur en is goed te tolereren door mensen die allergiegevoelig zijn.

 

Edelstenen in klassieke trouwringen

Klassieke trouwringen zijn in sommige gevallen ook uitgerust met edelstenen. Dit kunnen diamanten zijn, maar ook andere edelstenen zoals robijn, saffier, aquamarijn, smaragd of topaas. Elke edelsteen zal een andere uitstraling geven aan de klassieke trouwring. De edelstenen worden vaak netjes verwerkt en dragen bij aan het minimalistische uiterlijk van de trouwring. Kristal kan ook worden gebruikt als versiering voor de klassieke trouwring, maar zal net wat minder schitteren dan een goed geslepen en heldere diamant.